recept tikki masala

Makkelijk recept voor kruidige tikka masala

Dit recept is niet low-FODMAP. In de Tikka Masala zit melk (lactose) verwerkt en het recept bevat ook ui en knoflook (fructanen) en kikkererwten (galactanen)

Ik vind de Indiase keuken heerlijk! Van de gedachte aan de heerlijke smaak van kruiden krijg ik al trek. Nu zijn er genoeg restaurants waar ik dit kan bestellen, alleen ben ik er dan nooit 100% zeker van dat het gerecht glutenvrij is. Daarom heb ik een recept waarmee ik toch de snelheid van bestellen ervaar, én kan genieten van de fantastische smaak.

Lees ook: Ik heb coeliakie, zonder gedoe

 • Glutenvrij
 • Vegetarisch

Dit heb je nodig

 • 1 pot Tikka Masala van Patak’s

 • Masala (of curry) kruiden

 • 2 uitjes

 • 3 teentjes knoflook

 • 300 gram (diepvries) grof gesneden bladspinazie

 • 600 gram kikkererwten

 • rijst (welke en zoveel als je lekker vindt)

Voordat ik begin met het klaarmaken van de maaltijd, heb ik nog een paar dingen gedaan ter voorbereiding. Allereerst heb ik de diepvries spinazie alvast laten ontdooien, zodat ik deze direct kon gebruiken. Daarnaast heb ik de kikkererwten goed laten uitlekken en vervolgens nog gewassen met water.

Zo maak je het

 • Kook de rijst volgens de aanwijzingen die op de verpakking staan. Zelf heb ik gebruik gemaakt van parboiled rijst. In de rijstkoker heb ik wat masala kruiden toegevoegd zodat de rijst ook alvast op smaak is!
 • Snijd de ui en knoflook in stukjes en fruit deze aan in de pan met olie.
 • Voeg vervolgens de spinazie en de kikkererwten toe en bak deze mee totdat alles warm is. Later voeg je de tikka masala toe. Laat alles nog even 3 minuten warm worden in de pan
 • Als laatst schep je wat rijst op en voeg je het mengsel met de groente toe aan de rijst.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*