recept glutenvrije spruiten roerbak

Recept voor glutenvrije spruiten roerbakschotel

Eén van de lievelingsgroente van mijn vriend zijn spruitjes. Iets wat ik werkelijk nooit heb begrepen. De gedachte aan spruitjes alleen al zorgde ervoor dat ik spontaan de geur van doorgekookte spruiten van vroeger. Brrrr, nee mij niet gezien. Maar na er meerdere keren naar vragen of we niet toch spruitjes konden eten, ben ik op zoek gegaan naar een lekker én makkelijk recept. Hierdoor ben ik uitgekomen op dit recept voor een roerbakschotel. Wij zijn in ieder geval fan en eten het nu regelmatig. Wie had dat gedacht! Ik hoop dat jij hem net zo lekker vindt als wij.

Bekijk ook deze andere makkelijke en glutenvrije recepten!

Ingredients

 • 500 gram minikrieltjes

 • 350 gram spruitjes

 • 180 gram gezouten spekreepjes

 • 2 middelgrote uien

 • (Optioneel) Vlees naar keuze

Directions

 • Bak de spekjes uit in een aparte pan. Wij vinden het lekker als de spekjes wat krokanter zijn, maar je kan ze ook bakken tot ze iets zachter zijn. Het is maar net wat je lekker vindt.
 • Snijd de ui in kleine stukjes en fruit deze in de pan.
 • Snijd de spruitjes in kleine stukjes en voeg ze toe aan de ui.
 • Zelf vind ik het fijn als de krieltjes iets zachter zijn. Mijn schoonmoeder leerde me dat je ze daarvoor 5 minuten in de magnetron opwarmt voordat je ze mee bakt in de pan. Dat heb ik dan ook gedaan
 • Voeg alles bij elkaar en laat alles nog een paar minuten doorbakken
 • Onze vlees naar keuze is een tartaar, maar je kan hier natuurlijk bij doen wat je zelf wilt. Soms kiezen we voor Duitse biefstuk, of voor wat extra groente. Het is maar net wat je lekker vindt!
Wil je dit artikel nog een keer lezen? Bewaar hem dan op Pinterest!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*