Glutenvrije hotels

Je moet je aan een strikt glutenvrij dieet houden, en wilt graag binnenkort op vakantie. Begrijpelijk dat je graag kiest voor een hotel waar ze weten wat je dieet inhoudt en er rekening mee kunnen houden. Speciaal voor diegene die ernaar opzoek zijn, alle glutenvrije hotels per bestemming op een rij.


Glutenvrije hotels Griekenland Glutenvrije hotels Spanje

Tips voor glutenvrij op vakantie

Ook met een glutenvrij dieet kan je heerlijk genieten van een welverdiende vakantie. Ga je glutenvrij op vakantie? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:


  • Bied de vliegmaatschappij waar je mee wilt vliegen medische bagage aan? Soms mag je bij een vliegmaatschappij gratis extra bagage meenemen op vertoon van een medische verklaring. Op die manier heb je dus gratis de mogelijkheid om zelf glutenvrije producten mee te nemen.
  • Kies je voor een hotel of een appartement? Als je voor een hotel kiest, dan heb je vaak niet de gelegenheid om gerechten op de kamer klaar te maken. Vaak is er wel een kleine koelkast (soms tegen betaling) op de kamer beschikbaar waar je bepaalde producten in kan bewaren. Voor de rest van de tijd ben je dus aangewezen op het aanbod van het hotel of de omliggende restaurants. Kies je voor een appartement? Dan is er vaak een keuken aanwezig met daarin voldoende spullen om gerechten klaar te maken. Er is geen aanbod vanuit het hotel, en naar omliggende restaurants kan je natuurlijk altijd.
  • Zoek van te voren restaurants op waar je glutenvrij kan eten. Het kan namelijk zo maar zijn dat je spontaan een middagje buiten de deur gaat eten op vakantie. Dan is het fijn dat je alvast wat adressen hebt opgeslagen waar je gegarandeerd kan eten.

Lees ook: Overzicht van medische bagage per vliegmaatschappij

Glutenvrije vakantie boeken

Een glutenvrije vakantie boeken begint eigenlijk daar waar een ‘normale’ vakantie boeken ook begint – namelijk bij het kiezen van de bestemming. Wil je dit jaar naar Griekenland? Of kies je voor een verdere bestemming zoals Thailand?

Als je eenmaal de bestemming hebt uitgekozen, begint pas eigenlijk echt het glutenvrije speurwerk. Helaas bieden veel touroperators niet de optie aan om op ‘glutenvrij’ te filteren. Daarom wil ik op deze site zoveel mogelijk hotels opsommen die de optie wel bieden. Heb je zelf een mooi hotel op het oog? Onderneem dan de volgende stappen:

  • Bekijk de website van het hotel. Als ze in de wensen voor een dieet voldoen, staat dit vaak op de website vermeld.
  • Neem altijd contact op met het hotel om te vragen of hun glutenvrije opties er nog zijn of dat ze met je mee willen denken. Vaak zijn koks ook bereid om jouw eigen meegenomen glutenvrije spaghetti te koken.
  • Heb je geboekt? Mail het hotel dan met je orderbevestiging met de vraag of ze de notitie voor je glutenvrije dieet bij je reservering in het systeem willen plaatsen.
Ik adviseer je om altijd voordat je op vakantie gaat contact op te nemen met het hotel of appartementencomplex waar je verblijft. Veel accommodaties houden hun website niet volledig up to date. Daarnaast is het ook heel gebruikelijk dat accommodaties van eigenaar wisselen, waarbij iedere eigenaar weer andere richtlijnen hanteert.

Glutenvrij eten op vakantie

Het eten op bestemming hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Het belangrijkste is om van te voren alvast wat research te doen. Biedt het hotel waar je blijft glutenvrije opties aan? Zit er een supermarkt in de buurt waar je zelf wat dingen kunt kopen? En hoe zit het met de restaurantjes? Vind je deze in de stad van je vakantiebestemming, of zit er eentje verderop in een ander dorpje? Veel informatie die je voordat je op vakantie gaat prima kan vinden op het internet.