leuke dingen om te doen thuis

10x leuke dingen om je thuis geen moment te vervelen

Ben je de komende periode wat meer aan huis gebonden en bang dat je je gaat vervelen? Geen zorgen! Want met deze 10 tips voor leuke dingen om thuis te doen, verveel jij je écht geen enkel moment!

 • Dit artikel bevat affiliate linkjes. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.


Leuke dingen om te doen

Als ik een paar dagen, of misschien zelfs een langere periode thuis blijf, dan zorg ik er altijd voor dat ik genoeg te doen heb. Want thuis vervelen is voor mij absoluut geen optie. Deze 10 dingen vind ik het leukst om thuis te doen – hopelijk jij ook!

 • Lezen! Maak een heerlijk plekje voor jezelf op de bank, zet een kopje thee en pak dat boek dat je al tijden wilt lezen, maar er eigenlijk niet aan toe komt.
 • Ga in je huis klussen. Je hebt vast ergens in huis een losse plint liggen. Of dat lijstje wat je eigenlijk nog wilt ophangen, maar het voor de één of andere reden niet doet. Ik geloof er niet in dat er echt geen klusjes in huis te doen zijn. Dit is hét moment om de armen uit de mouwen te steken en dat klusje van je to-do lijst af te vinken! ✅
 • Binge-watch die serie. Het mooie is dat je je totaal niet schuldig hoeft te voelen over het feit dat je uren lang achter elkaar je serie wegkijkt. Je hoeft nu toch nergens heen. Of je nog aan het kijken bent? Wat denk je zelf Netflix…. JA !

 • Doe een virtuele groepsles. YouTube staat er vol mee (kijk zelf maar). Zo blijf je ook nog eens in beweging ondanks dat je thuiszit. Een win-win situatie als je het mij vraagt.
 • Ruim je kledingkast op. Dit is hét moment om die berg uit te zoeken en eens flink op te ruimen. Maak er een uitgebreide pas-sessie van. Met een muziekje erbij en wat lekkers te snacken, ben je zo weer een paar uur zoet.
 • Maak een fotoboek van je vorige vakantie. Mocht je dat nog niet gedaan hebben natuurlijk. Als dat niet zo is, dan is het ook erg aannemelijk dat je je foto’s nog niet hebt uitgezocht. Nu ga je dus weer al die foto’s langs waardoor alle herinneringen weer naar boven komen. Zo ben je weer even terug op vakantie, en dat in je eigen huis. En dat fotoboek? Daar blader je over een paar jaar weer doorheen. Hopelijk met even mooie herinneringen als tijdens het maken van het boek.
 • Meld je af voor onnodige nieuwsbrieven. Ikzelf vind het redelijk irritant om dagelijks mega veel nieuwsbrieven binnen te krijgen. Maar afmelden? Daar ben ik dan ook weer niet goed in. Vaak moet je weer een wachtwoord invullen, maar wachtwoorden en ik zijn geen vrienden van elkaar. Dus laat ik het maar vaak. Maar dit moment thuis is dé uitgewezen gelegenheid om daar voor eens en voor altijd vanaf te zijn. Bye onnodige e-mails!
 • Speel spelletjes! Of je dit alleen doet, of met degene waarmee je samenwoont – een spelletje spelen is altijd leuk. Je denkt even aan iets compleet anders, en zo gaat de tijd weer lekker snel.
 • Probeer een nieuw recept uit. Haal je innerlijke keukenprinses naar boven en probeer eens een nieuw recept uit. Bak die verrukkelijke red velvet cake of maak een heerlijke Thaise curry. Dat wordt smullen vandaag!
 • Verander de inrichting van je woning. Door de bank aan de andere kant te zetten of simpelweg je accessoires te verwisselen, creëer je al een compleet nieuw gevoel. Zo lijkt het net alsof je in een hele nieuwe woning zit, maar dan gewoon thuis.

Lees ook: Heerlijk recept voor een gezonde bananenbrood

Zoek elkaar digitaal op!

Natuurlijk is echt alleen zijn soms best een beetje saai. Gelukkig leven we in een tijd waarin veel contact digitaal gebeurt. Zo alleen hoef je dus helemaal niet te zijn.

 • Plan een Facetime borrel-avondje in. Of een Skype of Google Meet call. Er zijn genoeg programma’s waarmee je met elkaar kunt bellen. Dus ook met je vriendinnen, en niet alleen met je collega’s. Duik je normaal gesproken op zaterdagavond de kroeg in? Houd deze borrel nu eens gezellig digitaal!
 • Stuur kaartjes naar elkaar. In die digitale wereld waar je net over las, sturen we elkaar helemaal niet meer zoveel kaartjes. Super zonde! Je bent vast niet de enige die nu thuis zit. Dus hoe leuk is het om op deze manier aan een ander te laten weten dat je aan ze denkt.

Schaf nieuwe items aan

Om deze leuke dingen thuis te doen, heb ik wel een aantal dingen aangeschaft.

 • Koop een e-reader. Zo hoef je niet te wachten tot de bezorger je boek bezorgt. Ook ben je niet afhankelijk van je plaatselijke bibliotheek. Met één klik op de knop lees je dat nieuw gekochte e-book.
 • Heb je geen smart-tv, maar wel een USB ingang? Koop dan een chromecast! Met dit handige apparaatje stream je vanaf een ander apparaat naar je televisie toe.
 • In de sportschool sta ik nauwelijks in het cardio gedeelte. Daarom hebben we voor de periode thuis gewichtjes aangeschaft. Zo blijft het thuis mogelijk om aan krachttraining te doen.
Bestel nu een e-book

Hoe houdt je het leuk voor jezelf?

Mijn ultieme tip – maak het niet zwaarder voor jezelf dan dat het is. Probeer positief te blijven! Wanneer je maar blijft denken “oh dit is vervelend, oh dit is vervelend” dan wordt en blijft het ook vervelend voor je. Even thuisblijven is zo erg nog niet, en voor je het weet, is het allemaal weer voorbij! Focus je op het feit dat dit (gelukkig) niet voor altijd is. Dus, met welke van deze leuke dingen om thuis te doen, ga jij beginnen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*