glutenvrij cadeau

8 beste glutenvrije cadeaus voor de Kerst

De Kerst staat alweer bijna voor de deur, dus dat betekent dat het weer zover is – tijd voor kerstcadeautjes! Ieder jaar kan het weer een uitdaging voor je zijn, zeker wanneer je een cadeau wilt halen voor iemand die glutenvrij moet eten. Na een aantal jaar glutenvrij kerst te hebben gevierd, kan ik je precies vertellen wat leuk is om te krijgen. Haal je inspiratie uit mijn top 8 beste glutenvrije cadeaus voor de Kerst!

 • Dit artikel bevat affiliate linkjes. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.


8 beste glutenvrije cadeaus

Een cadeau geven is natuurlijk voor iedereen persoonlijk. De een vindt het fantastisch om fysieke spullen te krijgen, en ander waardeert het meer om iets te krijgen om te doen, voor de ervaring. Beide cadeaus zijn natuurlijk super leuk om te geven – het gaat er uiteindelijk om dat je de ander blij wilt maken. Omdat cadeaus voor iedereen persoonlijk zijn, deel ik graag 10 originele glutenvrije cadeaus, cadeaus die ik ontzettend leuk vind om te krijgen!

 1. Tegoedbon voor een lunch bij een glutenvrije lunchroom. Er zijn een aantal lunchrooms in Nederland die een geheel glutenvrije lunch aanbieden. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het als een verademing voelt om alles van de kaart te kunnen kiezen, in plaats van te moeten doorvragen naar wat er wel en niet kan. Mijn favoriet is zeker SUE! Ze hebben in zowel Amsterdam als Rotterdam een vestiging. De gehele kaart is glutenvrij (en ook lactosevrij, want alles is vegan) wat betekent dat alles op de menukaart kan. Mocht je niet in de buurt wonen van één van deze twee steden, is het leuk om er direct een dagje uit van te maken.
 2. Een shirt met een glutenvrije grapje. Het leven is al serieus genoeg, en een grapje op zijn tijd moet kunnen. Koop daarom een shirt met hierop een glutenvrij grapje. Op het internet vind je genoeg van zulke shirtjes. Je kunt ervoor kiezen om er eentje te kopen (zoals deze “Vodka is glutenfree” via Etsy) of om zelf een shirt te laten bedrukken met een grappige tekst erop.
 3. Verschillende glutenvrije lekkernijen. Ondanks dat het glutenvrije assortiment steeds uitgebreider wordt in de supermarkt, hebben ze bij lange na nog niet alles. Je zou eens kunnen kijken of ze de favoriete lekkernij van degene aan wie je het cadeau wilt geven ergens online kunnen krijgen. Zo vind ik het heerlijk om oliebollen te eten, maar durf ik het niet zo goed aan om glutenvrije te halen bij een tentje. Deze kun je gemakkelijk online bestellen. Is misschien niet direct waar je aan denkt als cadeau, maar ik weet zeker dat de glutenvrije in kwestie het enorm waardeert als deze oliebollen zijn gehaald voor hem of haar tijdens Kerst.
 4. Een glutenvrij kookboek. Glutenvrij koken vereist enige aanpassing, en zeker voor iemand die net nieuw is in de glutenvrije wereld, kan dat behoorlijk wennen zijn. Gelukkig zijn er al verschillende soorten glutenvrije kookboeken geschreven die het koken net even wat makkelijker maken. Hier bekijk je alle glutenvrije kookboeken.
 5. Verrassend glutenvrij bierpakket. Is degene aan wie je het cadeau geeft gek op bier? Dan weet je zeker dat je met een glutenvrije bierpakket een goed cadeau hebt. Via de Glutenvrije Markt koop je allerlei verschillende soorten glutenvrije biertjes. Stel ze samen in een verrassend pakket.
 6. Leuke bakvormen. Veel glutenvrije personen duiken geregeld de keuken in om een brood of iets anders lekkers te bakken. Hiervoor komen bakvormen dus heel goed van pas. Wil je echt uitpakken? Kies dan bijvoorbeeld voor deze 6-delige set. Zo is de ontvanger van het cadeautje direct voorzien van verschillende vormen, en kan zo een grote of een kleine taart bakken. Of kies voor deze siliconen bakvormen die goed zijn voor eieren of pannenkoekjes. Zo wordt het gerecht direct een stuk leuker!
 7. Een broodbak machine. Wil je écht uitpakken dit jaar? Geef dan een broodbakmachine cadeau! Deze variant van Panasonic komt als beste uit de test. Hiermee weet je zeker dat je een goed exemplaar cadeau geeft. Wil je liever voor een ander model gaan? De keuze is reuze, het assortiment aan broodbakmachines is redelijk uitgebreid. Er zit er vast eentje tussen die voldoet aan je wensen!
 8. Keukengerei set. In iedere glutenvrije keuken mag een siliconen keukengerei set zeker niet ontbreken. Op deze manier kunnen de keukenspullen namelijk ook gebruikt worden voor gerechten waar wel gluten in zitten. Bij een houten keukengerei set gaan de gluten in de krasjes van het hout zitten, en dit krijg je er eigenlijk nooit meer uit. Koop daarom deze keukengerei set bestaande uit 15 items! Ze zijn niet alleen van siliconen, maar ook nog eens hittebestendig én BPA vrij!

Glutenvrije cadeaus voor in de keuken

Natuurlijk zijn er nog veel meer apparaten of spullen die je kunt kopen voor iemand in zijn of haar glutenvrije keuken. Dit kan variëren tussen de broodbak machine, bakvormen en keukengerei set die in bovenstaand lijstje worden genoemd, maar hier kan je natuurlijk veel verder in gaan. Er zijn namelijk nog veel meer spullen onmisbaar in een glutenvrije keuken.

Lees ook: 10 onmisbare items in een glutenvrije keuken

Glutenvrij cadeaupakket

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een glutenvrij cadeaupakket cadeau te doen. Je kunt ervoor kiezen om een vooraf samengesteld pakket te kiezen, of om zelf een pakket samen te stellen met de favoriete producten van degene aan wie je het pakket cadeau geeft.

Een vooraf samengesteld glutenvrij cadeaupakket kopen

Er zijn een aantal bedrijven die vooraf samengestelde glutenvrije cadeau pakketten verkopen. Dit zijn altijd pakketten die bestaan uit wat lekkers te eten en te drinken, vaak bedoeld voor een gezellige borrel. Opgesomd vind je hieronder een aantal die je direct kunt bestellen:

 • Glutenvrij Hartig pakket van Kalter Aardbeien. Dit pakket bestaat uit appel – aardbeiensap, chips, worst, olijven, pasta, pastasaus en een stuk heerlijk kaas. Dit alles zit verpakt in een zwarte teil. Deze kan gegeven voor met de Kerst, maar is ook op andere momenten leuk om te geven.

Hoe leuk het is om een pakket te geven, des te leuker is het om een pakket te geven die je zelf zorgvuldig hebt samengesteld. Hierbij is het zeker leuk om de favorieten van de ontvanger te verzamelen in een pakket. Dit is natuurlijk voor iedereen persoonlijk, maar je kunt bijvoorbeeld denken aan de volgende producten

 • Heerlijk flesje wijn
 • Glutenvrije nootjes
 • Glutenvrije koekjes
 • Kaasblokjes
 • Een bijzonder potje mosterd (bijvoorbeeld uit een een bepaalde streek)

Liever een ander glutenvrij cadeau?

Bovenstaande cadeaus staan bijna volledig in het teken van glutenvrij eten of spullen die perfect van pas komen in een glutenvrije keuken. Het kan natuurlijk zo zijn dat je liever een ander cadeau geeft dan iets wat te maken heeft met glutenvrij.

Haal je inspiratie uit één van de volgende lijsten:

10 beste cadeaus voor mannen 10 beste cadeaus voor vrouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*