Heerlijke glutenvrije Surinaamse kip

Ik ben dol op de Surinaamse keuken. Er is letterlijk geen enkel gerecht dat ik niet lekker vind. Mijn favoriet? Toch zeker wel de nasi met kip! Helaas is het traditionele recept niet glutenvrij en zit bestellen er niet meer in…. Gelukkig is het recept voor Surinaamse kip eenvoudig glutenvrij te maken. 

In dit recept voor (glutenvrije) Surinaamse kip leer je hoe je de heerlijke marinade maakt. Hij is op zijn best als je hem een dag van te voren maakt. Door de marinade goed in te laten trekken in de kip, is je gerecht nóg lekkerder. Heb je de dag van te voren geen tijd? Door hem in de ochtend voor te bereiden, zeker 8 uur van te voren, heeft de marinade nog altijd nog tijd om te trekken. Maar hoe eerder, des te beter! 

Deze ingrediënten heb je nodig

Zo maak je de glutenvrije surinaamse kip

  • Snijd de ui, knoflook en rode peper goed fijn. Na het snijden, leg je het mengsel in de bak waar je de kip in laat trekken.
  • Leg vervolgens de kipfilet op dit bedje van smaakmakers. Vervolgens knijp je het bouillon blokje fijn en verdeel je de kruiden over de kip. Laat de marinade met de kip een dag in de koelkast intrekken.
  • Nadat de marinade is ingetrokken, verwarm je een uur voordat je gaat eten de oven op 200 graden. De kip bak je in 45-50 minuten gaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*