glutenvrije restaurants rome

De 7 BESTE glutenvrije restaurants in Rome

Een stedentrip naar Rome staat op velen hun bucketlist. Een bezoek aan het Colosseum, wandelen door Vaticaan stad en de mooiste schilderijen bekijken. Misschien houdt een tripje naar de prachtige stad je wel tegen omdat je een glutenvrij dieet volgt. Maar, uit ervaring kan ik je vertellen dat Rome écht een paradijs is. In deze blog vind je daarom de 7 BESTE glutenvrije restaurants van Rome.

Direct naar…. de 7 BESTE glutenvrije restaurants

Veel restaurants hebben buiten een bord staan met daarop hun menukaart. Op deze menukaart geven ze ook direct aan of ze glutenvrije opties hebben of niet. Bij sommige staat het wat groter vermeld dan bij andere. Zo weet je dus al of je ergens kan eten voordat je aan tafel schuift. Vaak staat er iemand buiten om mensen naar binnen te krijgen. Aan hen stel je de vragen die nodig zijn voor een avond glutenvrij uit eten. Krijg je niet de gewenste antwoorden? Zoek dan gewoon verder naar een ander restaurants. Er zijn namelijk nog genoeg andere opties!

 • Veel restaurants bieden glutenvrije pizza’s aan. Eén van de restaurant eigenaren vertelde me dat de glutenvrije pizza’s van te voren worden gemaakt en in de diepvries worden bewaard. Ze zijn dus minder vers dan een normale pizza, maar niet minder lekker! 

Pssst – onder de 7 BESTE glutenvrije restaurants in Rome vind je nog 25+ adresjes waar je terecht kunt voor glutenvrij eten in Rome!

De 7 BESTE glutenvrije restaurants in Rome

1. Risotteria Melotti Roma, Via della Vetrina, 12a/b, 00186

Absoluut bovenaan het lijstje staat dit fantastische restaurant. Risotteria Melotti Roma is een restaurant dat zich volledig richt op rissoto’s – een gerecht dat we vaak over het hoofd zien als we denken aan Italiaans eten (meestal pizza’s en pasta’s). Ook de keuken van dit gezellige restaurant is 100% glutenvrij. Hier hoef je je dus geen zorgen te maken over eventuele kruisbesmetting! Het enige nadeel (wat eigenlijk geen nadeel is) is dat ze 15 (!) verschillende smaken hebben. Het was lastig om een keuze te maken, maar uiteindelijk ben ik gegaan voor de risotto met pesto en burrata. Hmmm, kon ik maar weer terug voor dit heerlijke gerecht!

2. Fiocco di Neve, Via del Pantheon, 51, 00186

When in Rome…. dan moet je ergens heerlijk Italiaans ijs gaan eten. En dat kun je het allerbeste doen bij Fiocco di Neve! Deze ijssalon is 100% glutenvrij! Dat betekent dus dat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Er zijn zoveel verschillende smaken, van snickers tot aan sorbet. En of je je ijs in een hoorntje of met wafeltje neemt, alles is mogelijk! Zelf ging ik voor de smaken witte chocolade en aardbei, my favorite!

glutenvrij ijs in rome

3. Il Viaggio, 14, Via Isonzo, 00198

Il Viaggio is aangesloten bij de Italiaanse Coeliakie Vereniging, en voldoet hiermee dus aan alle standaarden die gelden voor mensen met coeliakie. Heb je trek in spaghetti? Dan is dit the place to be. Ze hebben namelijk geen pizza’s op de menukaart, maar wel heerlijke spaghetti’s in talloze verschillende smaken. Omdat dit de eerste avond was dat ik spaghetti ging eten, koos ik voor een bolognese met extra veel Parmezaanse kaas. Mocht je geen trek hebben in spaghetti, dan hebben ze ook nog heerlijke Italiaanse vlees of visgerechten.

4. Pantha Rei, Via della Minerva, 19, 00186

Ook Pantha Rei is 100% glutenvrij én aangesloten bij de Italiaanse Coeliakie Vereniging – waardoor het is super veilig is om hier te eten. Alles op de menukaart is glutenvrij, van pizza’s tot aan de pasta’s. De pizza’s worden in een aparte oven gemaakt. Het is wel een klein beetje zoeken naar het restaurant. Het zit op de hoek van het Pantheon, maar dan verstopt in een klein steegje, helemaal achterin.

Helemaal achterin in het steegje vind je het restaurant!

5. ZUM Roma, Piazza del Teatro di Pompeo, 20, 00186

Ben je gek op teramisu? Dan moet je naar ZUM Roma! Hier hebben ze namelijk de allerlekkerste teramisu OOIT! Ze hebben er ook niets anders, dus het is perfect als tussendoortje of dessert nadat je ergens anders hebt gegeten. Ze hebben ‘normale’ versies, maar ook glutenvrije en zelfs lactosevrije varianten! Echt een aanrader voor als je – net zoals ik – gek bent op teramisu!

6. Domiziano, Piazza Navona, 88, 00186

Eén van de meest mooie pleinen in heel Rome is Piazza Navona. Op dit plein vind je prachtige fonteinen omringd door door mooie gebouwen. Dit hele plein is omringd met gezellige restaurantjes, waaronder Domiziano. Het restaurant is niet 100% glutenvrij, maar biedt wel glutenvrije opties. Vraag hier zeker nog even naar ter bevestiging voordat je plaats neemt op het gezellige terras. Ze bakken de pizza’s op een speciale manier af, waardoor ze rekening houden met kruisbesmetting. Deze avond ging ik dan ook voor een heerlijke pizza met ham en Parmezaanse kaas.

7. Pandali, Via di Torre Argentina, 3, 00186

Deze super schattige bakkerij zit ook om de hoek van het Pantheon. In de buurt van deze trekpleister kun je dus voor zoveel verschillende soorten glutenvrije lekkernijen terecht. In deze bakkerij verkopen ze van alles – van belegde broodjes tot aan kleine gebakjes. We hadden zelf net geluncht, dus koos ik voor een soort van puddingbroodje.

glutenvrije bakkerij rome
25+ restaurants waar je glutenvrij eet in Rome!

Zelf waren we maar een paar dagen in Rome, waardoor ik bij lange na niet alle restaurants heb geprobeerd. Voordat we gingen, heb ik zoveel mogelijk adresjes verzameld waar we eventueel konden eten. Zie hieronder het lijstje waarmee ik naar Rome ben vertrokken!

Adresjes waar je terecht kunt voor pizza

 • Piazza del Risorgimento, 46/a
 • Via dei Giubbonari, 33
 • Via di S. Vincenzo, 30-30A

Bakkerijen waar je terecht kunt voor glutenvrije broodjes

 • Via Gabriello Chiabrera 58c, 00145 Rome, Italy
 • Via Di Torre Argentina, 3, 00186 Rome, Italy
 • Via di Porta Cavalleggeri, 155, 00165
 • Piazza Carlo Alberto Scotti, 18, 00151
 • Via Varese, 43, 00185
 • Viale Giulio Cesare, 66/68, 00192
 • Via Gabriello Chiabrera, 58C, 00145
 • Viale dell’Arte, 42/44, 00144
 • Via Appia Nuova, 590, 00179
 • Via Ostilia, 10, 00184

Adresjes waar je terecht kunt voor glutenvrij avondeten

 • Via di S. Cosimato, 7/9, 00153 Roma RM, Italy
 • Via Roma Libera, 15, 00153 Roma RM, Italy
 • Borgo Pio, 28, 00193 Roma RM, Italy
 • Piazza del Risorgimento, 46/a, 00192 Roma RM, Italy
 • Via dei Giubbonari, 33, 00186 Roma RM, Italy
 • Via della Cuccagna, 18, 00186 Roma RM, Italy
 • Via della Minerva, 18/19, 00186 Roma RM, Italy
 • Via Vittorio Veneto, 20, 00187 Roma RM, Italy
 • Via Isonzo, 14, 00198 Roma RM, Italy
 • Via di Tor Tre Teste, 35, 00169 Roma RM, Italy
 • Via delle Quattro Fontane, 160, 00184 Roma RM, Italy
 • Via Chiana, 37, 00198 Roma RM, Italy
 • Via della Vetrina, 12a/b, 00186 Roma RM, Italy
 • Largo di S. Luca Evangelista, 4, 00176

Glutenvrij genieten in Rome

Met deze volledige lijst aan adresjes waar je kunt eten in Rome weet ik zeker dat je er een geweldige tijd gaat hebben. Wil je je – naast deze lijst – nog beter voorbereiden op jouw glutenvrije vakantie in Rome? Check dan deze 6 glutenvrije reistips voor Rome!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*