medische bagage

Medische bagage per vliegmaatschappij

Iedere vliegmaatschappij heeft andere regels als het gaat om hun medische bagage. Bij de één is het heel simpel, bij de andere iets moeilijker. Toch is medische bagage erg belangrijk voor iedereen met een glutenvrij dieet. Het zorgt er namelijk voor dat je wat extra’s kilo’s mee kan nemen voor je glutenvrije producten. Dat scheelt toch weer een hoop in je eigen bagage.

Lees ook: In deze hotels verblijf je glutenvrij!

Transavia

Transavia is, als je het mij vraagt, één van de fijnste vliegmaatschappijen als het gaat om medische bagage. Ze zijn heel erg soepel met hun voorwaarden en controleren nauwelijks. Je mag tot 15 kilo gratis meenemen tijdens je vlucht.

  • Je hebt een Engelstalige verklaring nodig die niet ouder is dan 6 maanden.
  • Heb je je bagage niet nodig tijdens de vlucht? Dan wordt je bagage ingecheckt als ruimbagage.

Het aanvragen van je medische bagage gebeurt via de “Beheer mijn boeking” omgeving van je vlucht. Hierin heb je de mogelijkheid om allerlei essenties aan te vragen, waaronder dus ook medische bagage. Dit vink je aan voor de persoon waar je het voor nodig hebt. De aanvraag is automatisch voor zowel de heen als de terugvlucht.

RyanAir

RyanAir heeft helaas geen mogelijkheid tot medische bagage. Ze bieden echter wel hulp aan het op het vliegveld, maar gratis bagage meenemen zit er hier niet in. Aan deze service merk je echt dat het om een budget maatschappij gaat. Wel heb je altijd de mogelijkheid om zelf extra kilo’s aan bagage bij te kopen. Zo weet je zeker dat je voldoende bagage mee mag nemen.

KLM

De vliegmaatschappij KLM biedt ook uitzonderlijke service als het gaat om medische bagage. Echter leent deze service zich niet tot het meenemen van (gratis) kilo’s aan bagage om glutenvrije producten mee te nemen. Wel kun je er terecht als je medicatie, zuurstof of een andere medische essentie nodig hebt tijdens de vlucht.

EasyJet

Ook voor de vliegmaatschappij EasyJet is er helaas geen aparte regeling betreft het meenemen van extra (gratis) bagage. Wel hebben zij een flink aantal andere services, zoals het reizen met een blinden geleide hond.

Lees verder

Glutenvrije hotels Glutenvrije ervaringen op vakantie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*