glutenvrije verjaardag

Vier jouw glutenvrije verjaardag

Ben je binnenkort jarig, volg je een glutenvrij dieet en maak je je een beetje zorgen over hoe je dit aanpakt? Geen zorgen! Met dit overzicht bereid jij je super goed voor op jouw glutenvrije verjaardag. Van gebak tot eenvoudige snacks – jij bent in charge vandaag.Inhoudsopgave

 1. Glutenvrij gebak
 2. Glutenvrije hapjes
 3. Glutenvrije chips
 4. Zoete snacks
 5. Je hoeft het niet altijd te zeggen

Dit artikel gaat enkel over glutenvrij eten voor een verjaardag. De meeste van onderstaande tips zijn niet low FODMAP

Glutenvrij gebak

Wat is een verjaardag zonder taart? Spring daarom de keuken in en maak een heerlijke glutenvrije taart. Wil je er zeker van zijn dat je recept lukt en lekker is? Probeer hem de week van te voren alvast uit.

Natuurlijk hoef je niet altijd zelf de keuken in te springen om glutenvrij gebak te regelen op je verjaardag. Er zijn een hoop winkels die tegenwoordig ook heerlijk glutenvrij (en soms lactosevrij!) gebak verkopen. Ik heb er een aantal voor jullie opgesomd: • SUE Food, met de slogan zoet zonder suiker, maakt baksels volledig suikervrij en vegan. Dat betekent dat er dus geen gluten en/of lactose wordt gebruikt. Hun winkels zitten in Rotterdam, maar hun taartjes zijn te verkrijgen bij verkooppunten door heel Nederland.

 • De HEMA heeft vijf verschillende soorten gebakjes die glutenvrij zijn. Je hebt de keuze uit o.a. muffins, een appeltaartje of slagroomsoesjes! Ze hebben ze niet standaard in de winkel liggen, dus je moet wel even van te voren bestellen! Bekijk het assortiment van glutenvrij gebak bij de HEMA.


Glutenvrije hapjes

Hapjes, of tapas, mogen niet ontbreken op een verjaardag.


Glutenvrije chips

Zelf ben ik groot fan van chips. Er zijn gelukkig enorm veel optie als het op chips aan komt. Dit zijn mijn favoriete chips smaken:

 • Doritos Cool American
 • Lay’s Bugles nacho chips
 • Lay’s Cheese Onion
 • Cheetos Ringlings ui chips

Zoete snacks

Veel snoep is glutenvrij. Voor de afwisseling kan je dus ook wat snoep op tafel zetten. Mijn favorieten zijn:

 • M&M’s met pinda’s  
 • Banaantjes van Haribo
 • Aardbeien van Redband

Je hoeft niet te zeggen dat iets glutenvrij is

Als je zelf een glutenvrije taart of cake gaat bakken, of je maakt iets anders klaar dat glutenvrij is, zeg er dan niet bij dat dit glutenvrij is. Op de één of andere manier associëren mensen glutenvrij met minder lekker. Terwijl dat natuurlijk helemaal niet het geval is! Je zal zien dat mensen achteraf vaak enorm verbaasd zijn als iets superlekkers glutenvrij blijkt te zijn. Verras je gasten in plaats van ze af te schrikken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*