Hoe pas ik het dieet toe in mijn leven?

Alle tips en tricks die ik geef, zijn op basis van mijn eigen ervaring. En deze ervaring is natuurlijk super persoonlijk. Het kan zijn dat jij dingen totaal anders ervaart, en dat mag natuurlijk. Ik wil iedereen altijd meegeven dat er geen goed of fout is. Hopelijk heb je wat aan mijn tips!

Een dieet toepassen in je leven vraagt om een flink aantal veranderingen. Je moet anders gaan eten dan je al jaren doet, en dat kan best even wennen zijn. Iedereen doet dit op een andere manier. Uiteindelijk gaat het er ook om dat je iets vindt waar je je zelf prettig bij voelt. Hopelijk heb je wat aan deze tips!

Je wordt een pro in plannen

Je hebt het vast al vaker gehoord en je zal het hier ook nog vaak tegenkomen: voorbereiding is alles. Met een goede voorbereiding kan je met een gerust hart op pad. Ga je binnenkort een weekend weg? Kijk van te voren welke restaurants in de buurt rekening houden met dieetwensen. Niet ieder restaurant vermeldt zulke belangrijke informatie op de website. Vertrouw je het niet? Bel ze dan gerust even op. Het is beter om van te voren goed op de hoogte te zijn dan dat je ter plekke teleurgesteld wordt. Je kan het maar beter 10 keer te veel vragen, dan 1 keer te weinig. Uiteindelijk gaat het erom dat jij in een restaurant net zo geniet van je eten als degene die zich niet aan een dieet hoeven te houden.

Accepteren dat het niet altijd even leuk is

Ik ga niet tegen je liegen. Het gaat soms tegenstaan, er gaan dagen zijn dat je het niet meer leuk vindt en niet iedereen zal er even begripvol op reageren. Dit kan ik niet leuker maken dan dat het is, ook dit hoort erbij. Het is het beste om dit te accepteren en soms ook gewoon te laten gebeuren. Je mag er soms echt wel van balen. Het is wel belangrijk om hier niet te lang in te blijven hangen. Een positieve mindset heeft een positief effect op je darmen.

Meer lezen over het toepassen van je dieet?

Je dieet op het werk
Je dieet op festivals
Je dieet en verjaardagen
Sporten en je dieet