Met mijn combinatie van diëten (glutenvrij én FODMAP) vind ik het soms lastig om genoeg op een dag genoeg te eten, zonder dat ik uit automatische naar een zak chips graai. Een vriendin wees me op het maken van een bananenbrood, die je perfect als tussendoortje eet. Ik vond het een super goed idee, en ben de volgende dag direct de keuken in gesprongen. Met dit makkelijke recept voor een glutenvrije bananenbrood heb jij met een uur een ook deze lekkere snack gemaakt.
Lees ook: In deze producten zitten gluten
Dit heb je nodig
3 rijpe bananen
150 gram amandelmeel*
3 eieren
50 gram walnoten
1,5 theelepel bakpoeder
8 gram (1 zakje) vanillesuike
Een snufje zout
Een snufje kaneel
zo maak je het
- Verwarm de oven alvast voor op 170 graden. Terwijl de oven opwarmt, ga jij aan de slag met het mengsel voor je brood.
- Voeg alle ingrediënten toe aan je bak. Mix alles door elkaar tot je een glad mengsel krijgt. Dit gebeurt al erg snel, je hoeft dus niet lang te mixen.
- Vet de cakevorm in met olie en giet het mengsel in de vorm. Vervolgens zet je de cakevorm in de oven voor 55 minuten.
- Is hij klaar? Haal hem dan uit de vorm en laat hem nog even afkoelen.
- Smullen maar!
*Amandelmeel bevat vanaf 48 gram genoeg galactanen om last van te krijgen. Dat zou voor dit recept betekenen dat je 1/3 van het brood in 1 keer moet eten om klachten te krijgen. Met dit recept heb maak je genoeg voor 6 porties. Ben je echt heel gevoelig voor galactanen? Gebruik dan een meelsoort waarvan je weet dat je geen last krijgt.
Heb jij dit recept voor een glutenvrije bananenbrood? Laat het me weten in de comments! Ik ben benieuwd hoe je het vond smaken.