fodmap recepten

Deze FODMAP recepten boeken mogen niet ontbreken in jouw kast!

Lekker eten is voor iedereen – ook voor iedereen die zich houdt aan een low-FODMAP dieet. Ik weet als geen ander dat het soms best lastig is om maaltijden te verzinnen die lekker, gevarieerd én low-FODMAP zijn. Daarom heb ik verschillende kookboeken verzameld met Nederlandse FODMAP recepten. Als we weten niet meer weten wat we willen eten, slaan we er eentje open en kunnen we beginnen in de keuken. Deze FODMAP kookboeken mogen daarom ook zeker niet in jouw kast ontbreken.

  • Dit artikel bevat affiliate linkjes. Meer informatie hierover vind je op deze pagina.


Nederlandse low-FODMAP recepten

Low-FODMAP weekmenu incl. recepten

Het low-fodmap weekmenu incl. recepten is ons eigen e-book! Tijdens het volgen van de eliminatiefase vond ik het persoonlijk erg lastig om te bedenken wat ik iedere dag zou gaan eten. Ik vond het erg fijn om van te voren een weekschema te maken. Hiervoor haalde ik alle boodschappen in huis waardoor ik super goed voorbereid aan een nieuwe week begon. Doordat ik alles al in huis had, week ik niet af van mijn schema en hield ik me dus ook strikt aan alle regels die gelden voor deze fase van het dieet. Speciaal voor jou heb ik alles verzameld in een e-book die jij nu zelf in huis kunt halen!

Koop in de shop

Het low-FODMAP dieet

Het low-FODMAP dieet is geschreven door Suzanne Perazzini. Zij heeft altijd al klachten gehad, waarbij het enige medicijn het FODMAP dieet was. Het fijne aan dit boek, is het feit dat je hier alle informatie in vindt – van algemene kennis tot aan de heerlijkste recepten. In het boek vind je namelijk uitleg over het FODMAP dieet zelf en wat er allemaal bij het dieet komt kijken. Dat is vooral handig als je net begint aan het FODMAP dieet en nog meer wilt weten. Verder deelt ze in haar boek meer dan 100 recepten, van ontbijt tot aan diner, maar ook voor de lekkerste snacks.

  • Het absolute pluspunt van dit boek is het feit dat Suzanne er een 6 weken eetschema in heeft verwerkt. Zo hoef je zelf niet aan de slag met het maken van een eetschema. Dit schema geeft je aan het begin dus echt de sturing die je nodig hebt. 


FODMAP-arm koken

Het boek FODMAP-arm koken is geschreven door Lorraine Maher. Naast dat Lorraine ervaringsdeskundige is (ze weet dus net zoals jij hoe het is om klachten te krijgen), heeft Lorraine haar specialisatie behaald in het FODMAP dieet. Je kunt haar dus gerust een expert noemen. En dat zie je terug in alle recepten. Ze varieert er op los, en daarom vind je in dit boek een veelzijdigheid aan recepten. Gegarandeerd dat er iets tussen zit wat jij ook lekker vindt!

  • De recepten uit dit kookboek zijn super toegankelijk. De recepten zijn duidelijk beschreven en zijn niet moeilijk. Daarnaast zitten er ook veel recepten tussen die je vast nog wel kent van voordat je aan het FODMAP-dieet begon, zoals heerlijke Mexicaanse fajita’s. 

De FODMAP vriendelijke keuken

De FODMAP vriendelijke keuken is geschreven door Emma Hatcher, en dit is boek is oprecht heerlijk om door te lezen. Het is mooi opgemaakt, en de recepten zijn zorgen voor de nodige inspiratie die we allemaal weleens nodig hebben in de keuken. Het grote voordeel aan dit kookboek vind ik dat veel recepten ook nog eens super gezond zijn! Zo eten we lekker, gevarieerd én verstandig!

  • Houd je van nieuwe dingen proberen in de keuken? Dan is dit boek perfect voor jou. Het staat namelijk vol met originele recepten. Dit boek geeft echt de nodige inspiratie voor als je weer wat nieuws op tafel wilt zetten. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*